Pillen

Pillen.

Ik ken mensen die een soort pillen kabinet hebben. Mijn oma en tantes in ItaliĆ«. Ze lieten me altijd vol trots zien wat ze allemaal moesten slikken om te overleven. Zo ook mijn moeder. Het weekbakje klaarmaken met meer dan 5 verschillende pillen per dag. Pillen tegen dit en pillen voor dat. Ja, zelfs Petra slikt nu een pil. Niet de pil want die hoefde ze voor mij niet te nemen. Rommel. Nu ‘moet’ ze slikken. Tja. So it goes.

Ik zelf ben anti pillen. Heb de grootste moeite met alleen al paracetamol; iets wat ik dan ook niet gebruik. Dat is niet helemaal waar. Heel, heel soms. Zoals toen ik een ontstoken wortel had; toen kon ik echt niet anders.

Maar dan nu .. wat heb ik de afgelopen jaren allemaal voorbij zien komen in onze zoektocht naar een beter functioneren? Vitamine B nog wat, melatonine, magnesium, visolie om nog maar te zwijgen van methylfenidaat onder de merknaam Ritalin. Gelukkig is dat laatste enkel en alleen besproken maar nooit over de drempel gekomen. Ook de rest heb ik tijdig kunnen corrigeren met argumenten.
We hebben het niet nodig. We hebben alleen tijd nodig om aandacht te geven aan onszelf en elkaar. Door gesprekken en beweging blijven we gezond.

Dus, vergeet die pillen, werk wat minder, sport wat meer en dan komt het allemaal goed. En ansjovis hoort op de pizza of bij de spaghetti. Bon appetito.

Geef een reactie