Super efficient

Super efficiënt

Ik was echt nieuwsgierig hoe de ‘Tante Door Kip’ in de KvW uitzending naar voren zou komen.

We zagen de ‘normale’ kippenboer. Hilarisch, zijn opmerking over het voedseladditief ‘coccidiostatica’ – net als vitamine C – dat in Nederland NIET de naam antibiotica draagt. Een definitiekwestie want in de rest van de wereld wordt het wel als antibioticum geclassificeerd. Wel zo handig, die Nederlandse regelgeving. Dit ‘voedingssupplement’ zit dus standaard bij het voedsel in. Waarom? ‘Ja’, zo vertelt een specialist ergens rond minuut 17, ‘deze kippen worden vaak erg ziek omdat ze ook hun eigen uitwerpselen eten’. Ik wist het al. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik mijn eigen stront zou moeten eten. En ik slik al helemaal niet de shit van een ander. Waarom kippen dan wel?

Managers houden van efficiënt. Ik heb er niets op tegen maar niet ten koste van alles. Echt efficiënt wordt het als we minder vlees gaan eten. En als we er dan voor kiezen om vlees te eten dan in ieder geval van dieren die zich tijdens het leven goed hebben mogen voelen.

Wist je dat het eten van groente het meest efficiënt is? Ten opzichte van rundvlees een factor 25.

https://www.nudge.nl/blog/2015/04/15/wat-de-impact-van-minder-vlees-eten/?fbclid=IwAR3xerTKKTCzxi7RuFYt9ZQ3sYyQoFrlICTmdReaM9afCDX0-k89vSHZFRI

Geef een reactie